Uutisissa on nyt hehkutettu tasa-arvon edistymistä Suomessa viitaten tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan naiset ja miehet käyttävät nykyään suunnilleen yhtä paljon aikaa kotitöihin. Tämä on hienoa, mutta ei ole vielä syytä riemuun.
Nykyaika tuo mukanaan uusia haasteita, joihin pitäisi kiinnittää huomiota. Esimerkiksi meikkaaminen on nykyään lähinnä naisten yksinoikeus. Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset käyttävät päivän aikana meikkaamiseen arvionsa mukaan 13 minuuttia päivässä, kun miehistä 53 prosenttia ei käytä edes kasvojenhoitotuotteita lainkaan! Vaikka kotittöiden saralla tasa-arvo on jotakuinkin saavutettu, ei samaan olla päästy meikkauksen ollessa kyseessä.
Vanhoja kristinuskon aikaisia mittareita käytettäessä maailma kyllä näyttää tsa-arvoiselta, mutta nykyaikaisia mittareita (meikkausaikatilastoja) käytettäessä nyky-yhteiskunnassa ollaan edelleen kaukana tasa-arvosta. Miesten meikkaustilastot kertovat joko miesten liian kiireisestä arjesta tai ihmisyksilöitä dominoivista ja kahlitsevista sukupuolirooleista. Tai sekä että.
perjantai 18. helmikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mun käsityksen mukaan tasa-arvo on sitä kun tullaan siihen ymmärrykseen, että kaikki ovat samanarvoisia! Ei siihen tarvita tilastoja mittaamaan ihmisten ajankulutus tottumuksia!
VastaaPoistaSe miten mies ja nainen ja ihmiset ylipäätänsä kohtelevat toisiaan kertoo nykytilanteesta. Kunnioittavatko ihmiset toisiaan sukupuoleen katsomatta? Usein halutaan olla toisen yläpuolella ja motiivina on omat intressit jotka luo näitä "sukupuolisen tasa-arvon eroja".
Me ollaan kaikki samalla viivalla, kukaan ei oo toista ylempänä.
Joo ehdottomasti samaa mieltä blogikirjoituksen kanssa! Sen lisäksi että mua katsotaan kaupungilla kieroon kun pistän vähän kajaalia ja huulipunaa sillon tällön, niin emmä myöskään kehtaa miesten vessoissa paria minuuttia kauempaa laittautua! Se on niin hirvee ääneenlausumaton sääntö nykypäivänä että vaan naiset saa laittautua ja välittömästi leimataan jokskun kummajaiseks jos tällanen 17v. jätkä niinku minä tykkää vähän puuteroida nenukkaa. Sitä paitsi kristinuskohan oli jo joskus 500 000 vuotta sitten, ei sen aikasia mittareita voida nykyaikaan soveltaa.
VastaaPoista